Naar de kerk, hoe gaat dat nu?

Aangepast op 16 december 2021

Wie naar de kerk wil komen is van harte welkom! Er wordt aan de deur niet om een QR-code gevraagd. Dat zijn de kerken niet verplicht en we vinden dat ook niet passend: in het huis van God is ieder welkom. Zonder meer.
Natuurlijk heeft dit ook wel een paar consequenties. We zijn geroepen om voorzichtig en zorgvuldig met elkaar om te gaan en elkaar niet in gevaar te brengen.

Onlangs zijn door de overheid weer nieuwe coronaregels afgekondigd en daarom geldt momenteel in onze kerk het volgende:

Het is verplicht anderhalve meter afstand te houden, tijdens en ook vooraf en na afloop van de dienst. Er is een kerkwacht die u een zitplaats aanwijst. Daar kunt u wel met huisgenoten naast elkaar zitten.

In de kerk is een mondkapje verplicht op elk moment dat u loopt. Als u op de zitplaats zit mag het af.

De communiegang zal opnieuw worden begeleid door de kerkwachten. Met uw medewerking kunnen ze ervoor zorgen dat er veilige afstand wordt gehouden, zodat het dragen van een mondkapje bij de communiegang niet nodig is. De priester zal op dat moment wel een mondkapje dragen.

Verder natuurlijk:  we schudden geen handen en wassen wél onze handen, bij klachten komen we niet . . . maar dat was al zo.

Doorgaans hoeft er voor de diensten niet vooraf te worden gereserveed, maar een uitzonderking geldt voor de dienst op eerste kerstdag, zie separaat bericht hierover.

Kerkbestuur van de Oud-Katholieke Parochie van de H. Laurentius te Alkmaar.

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar