De aswoensdagwandeling

Doe je mee met de as-woensdag wandeling? Een alternatieve manier om van deze dag een bijzondere dag te maken.
Het idee is simpel. Maak op aswoensdag, 17 februari een wandeling. De afstand, de plaats en het moment mag je zelf kiezen.
Loop de route (of een gedeelte daarvan, die je dan het aswoensdag-traject kunt noemen) in stilte. In deze route zijn er drie delen, met elk een andere opdracht. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je met elke opdracht 10 minuten onderweg bent. Of een ander zelf gekozen aantal minuten.
1. ‘Gedenk mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren’. Loop een tijdje met deze zin, stel je voor dat je de as op je hoofd ontvangt. Hoe raakt dit tot je op dit moment, wat zegt het je?
2. Raap een steen op en neem hem mee in je hand. Wat is er op dit moment zwaar in je leven? Denk er over na zonder het op te willen lossen, probeer het te verstaan zonder het te veranderen. Als dit stuk van de route voorbij is kun je de steen loslaten, weggooien als je wilt (kijk wel uit waarheen…) of gewoon neerleggen.
3. “Zie, Ik ga iets nieuws beginnen”. God belooft het ons in elke tijd, ook in de onze. Probeer eens een stukje in stilte met God te wandelen. Misschien heeft Hij je iets te zeggen vandaag, of iets te laten zien. Probeer er open voor te staan.
Doe je mee? Misschien is het leuk om na afloop de ervaringen te delen met iemand die dit ook heeft gedaan!

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar