Eerste dienst na maanden . . .

klein verslag

Op zondag 7 juni, bij de viering van het feest van de allerheilste Drie-eenheid, mochten we voor het eerst sinds maanden weer vieren in onze kerk. Er was vooraf veel werk verzet door het bestuur die een gebruiksplan moest maken en de kerk opnieuw moest inrichten, nadenken over looproutes, ook bij het ter communie gaan en de warme ontvangst van mensen ondanks al deze regels.
Het was spannend voor iedereen... maar toen de kerkdeuren open waren, onze organist al heerlijke muziek speelde en alle kaarsen al branden was het een feest om de mensen te zien binnenkomen. Met een brede glimlacht op het gezicht ontsmetten ze de handen en namen ze een - meestal nieuwe - plaats in in de kerk. Het was een ontroerend weerzien met elkaar. Het betekende voor velen zichtbaar veel om ook weer in de kerk te zijn.

De dienst was volledige gesproken omdat zingen nog niet mag, maar was toch goed en sfeervol. Het was een voorzichtig en hoopvol begin, waar velen dankbaar voor waren. We konden na tijden weer de communie ontvangen. De afstand tussen elkaar noemen we liever de ruimte die we elkaar geven uit betrokkenheid bij elkaar en zorg voor elkaar.

Een echte stap vooruit is het, dit weer samen vieren, al zullen al die regels nog wel even blijven. En dus ook de noodzaak om je van te voren op te geven als je bij een dienst aanwezig wilt zijn. Het is even niet anders. En hoewel het voelt als gedoe (en dat is het ook misschien wel) weet dat u en jij welkom bent. Hier is te vinden hoe je je op kunt geven voor een zondagsdienst.

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar