Internationaal Oudkatholieken congres en jongerencongres

Gaat u / jij ook mee?

Eén keer in de vier jaar komen oud-katholieken vanuit heel de wereld samen om elkaar te ontmoeten tijdens het internationaal oud-katholiek congres. Dit jaar vindt het congres plaats in Bonn van 1-4 september 2022, onder het thema ‘Voor het leven’. Hieronder vindt u informatie over het programma en de aanmelding.

Op het congres in Bonn, een stad aan de Rijn, ontmoeten we geloofsgenoten wereldwijd, vieren we samen en wisselen we van gedachten over zaken die ons als christenen aangaan.

Programma
Het congres begint op donderdag 1 september om 16.00 uur in de oude plenaire zaal van de Duitse Bondsdag, die nu deel uitmaakt van het WCCB (World Conference Center Bonn). Daar staat een gevarieerd programma voor ons klaar met lezingen, workshops, diners, en vieringen. Op zondag worden de congresdeelnemers uitgenodigd voor verschillende eucharistievieringen in oud-katholieke gemeenschappen in Bonn en omgeving.

Tickets
Het congresticket van € 150,- is incl. lunch en diner (níet de reis naar Bonn) en geeft toegang tot alle officiële evenementen (inclusief de boottocht op de Rijn). Er zijn ook dagkaarten en tickets met korting verkrijgbaar. Hotelovernachtingen in verschillende prijscategorieën zijn gereserveerd. Raadpleeg de website van het congres: www.iakk2022.de voor meer informatie en inschrijven.

Jongerenreis

Vanuit Nederland organiseert het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat een eigen jongerenprogramma voor jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar (Engels en/of Duits kunnen spreken is wel handig). Ontmoeting, ontspanning en verdieping in een fantastische stad met jongeren uit allerlei landen.

Wat kun je verwachten?

  • De hoogtepunten van het algemene congres (zoals de openings- en slotdienst)
  • Spannende en speelse activiteiten in en om de stad Bonn
  • Goede gesprekken met elkaar
  • Activiteit rondom de Bijbel
  • Veel gezelligheid met elkaar en vrienden maken!

We reizen gezamenlijk heen op donderdag 1 september 2022 en terug op zondag 4 september. Er is een brief, ondertekend door beide bisschoppen, waarmee je vrij van school kunt vragen voor die twee eerste dagen. De prijs is 130 euro, en dat is inclusief overnachtingen (in Jugendhostel Bonn, alle maaltijden én de treinreizen vanaf station Utrecht naar Bonn en weer terug. Mocht deze prijs een probleem zijn, dan zoeken we graag naar een oplossing daarvoor. Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/37CZg749uvAbNzuf8

Meer info over de jongerenreis: richt je tot één van de jongerenpastores: Erna Peijnenburg (erna.peijnenburg@okkn.nl of Thelma Schoon (thelma.schoon@okkn.nl).

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar