Oud-Katholiek Alkmaar

Juli | Wie heeft er zin om te picknicken?

Het ontstaan van de Pop-up Parochie Picknick

Beste allemaal, vandaag is het regenachtig, maar zondag lijkt het best aardig weer te worden. Wie heeft er zin in een soort parochie picknick zondag na de dienst?

Met dit berichtje in de whatsapp-groep van de parochie was op 8 juli een nieuw idee geboren. In deze tijd van beperkingen en veel dingen niet mogen (zoals koffiedrinken na de dienst in de kerk) ontstond een plan voor iets leuks dat we nog nooit gedaan hadden. En waarom eigenlijk niet he? Na afloop van de dienst op zondag schijnt de zon op mooie dagen altijd heerlijk op ons intieme kerkpleintje! 
Het idee was en is simpel: Ieder die wil meedoen neemt eigen drinken en een bekertje mee en iets om op te zitten. 
Op zondag 12 juli was het inderdaad lekker zonnig weer. Buiten de kerk vonden sommigen een plekje op de lage muurtjes van de tuin, andere hadden een eigen stoel meegenomen en een enkeling zelfs een heus picknickkleed. We dachten aan de noodzakelijke afstand maar daarna gingen de thermosflessen open en was het al snel ouderwets gezellig. Er ontstond een echt zomers picknicksfeertje.
Dus waarom het bij één keer laten? Als het de komende zondagen mooi weer is zal er wel weer gepicknickt worden. Iedereen is welkom. Dus... naar de kerk? Thermosflesje (of ander drankje) mee!