Alpha cursus

Het leven is druk. Elke dag stellen we zo ontzettend veel vragen. Wat zal ik aantrekken? Wat voor weer wordt het? Wat gaat er vandaag gebeuren? Hoe krijg ik het allemaal voor elkaar? Maar er zijn ook grotere vragen, zoals: Waarom ben ik hier? Waar ga ik naartoe? Is dit alles? Is er meer in dit leven?
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha cursus.


Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.


Waarom?
Op Alpha denk je samen na over tien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!


Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.


Er zijn tien Alpha-bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
   • Is er meer?
   • Wie is Jezus?
   • Bidden: waarom en hoe?
   • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
   • Hoe zit het met de kerk?
De Alpha-cursus wordt gegeven door pastoor Erna Peijnenburg, daarbij geholpen door enkele vrijwilligers uit de parochie.

 

Wanneer:

Het begint op donderdag 30 januari 2020. Tijdens deze eerste avond kun je bepalen of de cursus echt iets voor jou is. Je kunt dus besluiten na deze avond niet verder deel te nemen aan de cursus. Er zijn in totaal tien avonden. De data zijn donderdagavond 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari, 5, 12, 19 en 26 maart en 2 april.

 

Hoe laat:

Het begint steeds om 18.30 uur met een maaltijd. Daarna is er een inleiding over het onderwerp van die avond, gevolg door een gesprek met elkaar. Rond 21.15 uur is de avond afgelopen.

Wat kost het? Er zijn geen kosten aan verbonden.


Waar:

Oud-Katholieke kerk Alkmaar, Nassaulaan 43 in Alkmaar (schuin tegenover de Josephkerk). Let op: in de straat mag tot 20.00 uur alleen geparkeerd worden door vergunninghouders.


Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Aanmelden kan vóór 20 januari 2020 via mail naar erna.peijnenburg@okkn.nl. Heb je vragen? Mail gerust!

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar