Kerken van Utrecht en Lutherse kerk van Zweden samen verder

Op zaterdagmiddag 20 januari 2018 zullen de oud-katholieke kerken van de Unie van Utrecht en de lutherse Kerk van Zweden vieren dat na tien jaar intensieve dialoog met elkaar intercommunie tot stand is gekomen. Door de presentatie van de historische overeenkomst en de liturgische viering van de nieuwe kerkelijke eenheid hopen beide kerkfamilies 500 jaar na de Reformatie te kunnen ervaren hoe over de eens zo ferm getrokken scheidslijnen heen vandaag de dag echte eenheid mogelijk is.

Het programma: de middag begint om 13.30 uur met een publiekspresentatie van het rapport 'Utrecht and Uppsala on the Way to Communion', met toelichting uit diverse kerken en landen over de betekenis van de kerkelijke eenheid voor de toekomst. De voertaal is Engels, voor Nederlandse [Duitse] vertaling op papier wordt gezorgd. Aansluitend is er koffie.

Om 15.30 uur is er een feestelijke gezongen Eucharistieviering, waarin de Aartsbisschop van Utrecht, Mgr. Joris Vercammen, voorgaat en de Aartsbisschop van Uppsala, Antje Jackelén, preekt. De viering is meertalig. Aansluitend is er een receptie. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom bij beide onderdelen, die ook los van elkaar te bezoeken zijn. De middag wordt gehouden in de Gertrudiskathedraal en in het congres- en vergadercentrum In de Driehoek aan het Willemsplantsoen in Utrecht, op enkele minuten lopen van het station Utrecht Centraal (uitgang Moreelsepark).

Locatie

In de Driehoek, congres – en vergadercentrum
Ste. Getrudiskathedraal
Willemsplantsoen 1c – 2
3511 LA Utrecht

 

Meer informatie

Bisschoppelijk Bureau
033 - 462 08 75 (werkdagen tot 12.30 uur)
buro@okkn.nl

 

Oud-katholieke parochie H. Laurentius, Alkmaar